Candy Cupcake
Welcome to my blog! ( '-') Yeah this is my personal blog, and thanks a lot to beningsann, my sweet friend, the template is supercute.
Oh, please, don't steal anything from here.. This is my only personal blog, and don't forget to follow me! ^ ^
Berhabuk sudah~
Thursday, January 24, 2013 | 10:11 AM | 0 candies


Bismillahirrahmanirrahim~

huhh~~huhh~~uhuk3
hehe...dah berhabuk sangat blog saya ni  (^o^")
Alhamdulillah hari ini kita sudah melepasi tahun 2013..Happy New Year {nak ucap jugak even dah terlambat..x pa kan :) },Dah lama sangat saya x jenguk blog yang x seberapa ni...dok ingat nak sambung balik lah....seriously saya x reti nak berblog..tp disebabkan pengajian saya dah habis tahun lepas dan sekarang kerja tolong umi je :) so,nak jugak kongsi cerita dan pengalaman sepanjang bekerja ni..hee..insyaAllah lepas ni kalau ada kesempatan akan saya kongsikan suka duka kehidupan yang dilalui ^^
Walaupun sedikit ilmu yang kita sampaikan kepada orang lain disertai niat kerana Allah,insyaAllah akan ada ganjaran dari Allah s.w.t..semoga Allah merahmati amalan kita :) aminn..





Dugaan Dalam Kehidupan
Wednesday, January 11, 2012 | 10:09 AM | 0 candies

Subhanallah,Alhamdulillah,Allahuakbar (^_^)
ada ke orang tengah baca entry aku ni?huu~~x pe lah...tak kisah pon..hehe..dah lama tak update blog nie.Sejak kebelakangan ini,banyak sangat hal yang berlaku dan merunsingkan kepala otak aku ni,macam-macam lah.Start 4 Januari 2012 aku dah start cuti short sem selama 2 bulan :) Alhamdulillah boleh rehat sikit..tp bila balik rumah kena wat keja jugak..hehe..tapi tak kisah pon,sebab aku suka.Tiap-tiap hari meng-aising kek je..tp best.Masa hari aku balik tu merupakan hari result minor surgery umi dulu keluaq.Aku bertolak dari KL 4/1/12 Bas Etika.Pukul 11 mlm,esoknya aku sampai dalam pukul 5.30 pg gitu r...huh~letih sangat.Abuya datang ambil aku kat stesen bas kangar.Sampai je rumah terus salam umi,peluk cium dia..lagi pon umi tak sihat lagi tyme tuh..batuk teruk sungguh.Seronok dapat jumpa umi abuya..abuya pon ta sihat sgt tyme tu..macam musim sakit jaa kat perlis nie..huu~pagi tu umi macam biasa..masih tersenyum dengan karenah kami anak2 dia :) then dalam pkul 9 pg umi gan abuya brtolak pegi kmc tuk ambil result umi.Tengahari tu aku tidoq sampai ke petang sehingga aku terlepas solat zohor -,-"tp aku qada' balik..hee..nak wat cana..letih cgt..x pa laa...pastu aku bangun pegi tengok umi dulu,aku masuk bilik umi,tengok umi tengah duduk baru habis solat asar..aku lihat mata umi bengkak akibat menangis..tapi aku tertanya-tanya..kenapa?hurmm...pastu aku duduk laa depan umi..pah tu aku tanya laa "umi,macam mana result td?".Lalu,umi tunduk dan menangis..sambil tutup mukanya.Aku pelik laa kan..tapi serious aku rasa sebak gila tengok umi menangis mcm tu..sampai aku pon nanges jugak walopon aku tataw apa2 tyme tuh..tapi aku dpat rasa mesti result umi tak elok ni..hurmm...aku tak tanya laa plak kat abuya pastu..tyme umi nangis tu aku peluk laa umi...mmg sebak sangat tgk mak aku nangis mcm tuh...aku tataw apa ujian Allah yg beri kat umi...lepas dah tenangkan umi sikit..aku pon  pegi ambil wudhuk then teros solat asar dan qada' solat zohor yang terlepas tadi :) So,next entry aku cerita lebih lanjut..insyaAllah kalau aku rajin..hehe...aku harap umi tabah menghadapi dugaan yang Allah beri kepadanya..insya Allah semoga Allah permudahkan urusan umi :) ilah harap umi dapat sihat kembali...amin.


Happy New Year
Saturday, December 31, 2011 | 7:16 AM | 0 candies
 
 
 Hi readers!okay esok dah masuk tahun 2012..so Happy New Year :)
Tapi aku rasa tak payah nak sambut sangat laa kan..bukan ada faedah pon XD
Entah pape buat konsert gila memekik sana sini..itu semua nak tiru cara barat lerr tu.
Lebih baik duduk rumah baca Al-quran ke..dengar nasyid ke..okay jugak kann ..wahahaha.
Hurm...pape pon 2011 ni banyak sangat perkara yang agak dasyat berlaku dalam hidup aku,
cehh~mcm laa dasyat sangat eh -_-".Bagi aku tahun 2011 ni juga yang banyak beri aku pengalaman dan pengajaran :) Aku banyak belajar dari kesilapan yang aku buat,walaubagaimana pun,aku tetap tabah melalui cabaran hidup dengan merasa susah peritnya,huh~kalau diingatkan balik memang macam orang bodoh je :P
Tak pa yang lepas tu biar lepas..yang penting kita kena maju kehadapan.Memori silam mengajar erti kesabaran dan memberi beribu makna dalam kehidupan aku...hehe..AZAM.Azam aku tahun 2011 ni tak tercapai pon -.-"ye lah,macam mana nak tercapai dah tak laksanakannya..huh~kenapa laa susah sangat..x pe..aku akan buat sungguh2 untuk capai azam aku tu pada tahun 2012 ni..hee..doa2kan laa nahh..semoga azam hampa semua tercapai jugak nanti :) okay lah..aku malas nak update belog nieh..sebab tadak idea..huu~nunynte all aku mengantuk -_-


QgaTQ5-XfMM